Navigatie

I N F O R M A T I E B E V E I L I G IN G  &  P R I V A C Y

AVG proof maken van uw organisatie


Wat is de aanpak van PEP Onderwijsadvies?

PEP Onderwijsadvies adviseert en ondersteunt met name kleine schoolbesturen op het gebied van AVG. De aanpak is praktisch en pragmatisch. AVG mag en moet geen waterhoofd worden. We maken gebruik van formats van Kennisnet en hebben die vereenvoudigd en op een aantal punten verbeterd. Ook hebben we verschillende goede voorbeelden uit de praktijk vertaald naar kleine schoolbesturen. AVG is voor een deel beleid & organisatie en voor een ander deel techniek & proces. Informatiebeveiliging is op zichzelf een vak apart. Vandaar dat PEP Onderwijsadvies op dit specifieke gebied samenwerkt met Sjeke Berends CISSP. Hij werkt als chief information security officer bij de gemeente Boxmeer en is bestuurslid van een basisschool. Hij kent de verschillende ICT-omgevingen van scholen als zijn broekzak. 

Privacy Illustrated

Waarmee kunnen we u helpen?

1. Implementatie

PEP Onderwijsadvies heeft voor kleine schoolbesturen een stappenplan gemaakt waarmee u voldoet aan alle vereisten van de AVG. Op basis hiervan kunt u kiezen voor een hoge drukpan aanpak van 4 maanden of voor een meer geleidelijke aanpak van 1 jaar. In beide aanpakken hebben de directeur en de ICT'er van de school een belangrijke rol. De bedoeling van PEP Onderwijsadvies is om schoolbesturen met elkaar in contact te brengen zodat in Nederland kleine AVG-netwerken gaan ontstaan. Heeft u interesse bel of mail PEP Onderwijsadvies: 06-21210234 of info@peponderwijsadvies.nl. 

2. Functionaris Gegevensbescherming 

Schoolbesturen zijn wettelijk verplicht om een Functionaris Gegevensbescherming (FG) aan te stellen. Kleine schoolbesturen doen er verstandig aan om een abonnement op een externe FG te nemen. PEP Onderwijsadvies zorgt voor een gecertificeerde FG. Deze FG wordt in zijn werk ondersteund door chief information security officer Sjeke Berends (zie hierboven). Voor € 245 per maand heeft uw school al een abonnement. Heeft u interesse bel of mail PEP Onderwijsadvies: 06-21210234 of info@peponderwijsadvies.nl. 

3. Inschrijfformulier AVG-proof?

Heeft uw school al een inschrijfformulier voor nieuwe leerlingen dat AVG-proof is? Zo nee, wilt u dit formulier gratis ontvangen? In ruil voor een kop koffie komt Clemens Geenen van PEP Onderwijsadvies het formulier u brengen en toelichten. Ga naar de pagina Contact en vul hier uw gegevens in. Hij neemt dan zo snel mogelijk contact met u op. 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2017 - 2019 PEP Onderwijsadvies | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel