G O V E R N A N C E

Online zelfevaluatie Raad van Toezicht 


Op grond van de Code goed toezicht en de Code goed bestuur is het intern toezicht "verantwoordelijk voor de kwaliteit van zijn eigen functioneren. Het intern toezicht evalueert periodiek zijn functioneren als collectief en dat van de individuele leden, het samenspel met het bestuur en eventueel het samenspel met andere belanghebbenden, zoals de (G)MR."

Wat gaat goed? Wat kan beter? Met behulp van deze online tool kan het intern toezicht een prima zelfevaluatie doen om zichzelf continue te blijven verbeteren. De zelfevaluatie bestaat uit 66 vragen verdeeld over 9 thema's:

  1. Samenspel tussen RvT en bestuur
  2. Samenspel tussen RvT en (G)MR
  3. Effectiviteit binnen intern toezicht
  4. Functioneren voorzitter intern toezicht
  5. Functioneren leden intern toezicht (géén individuele beoordeling)
  6. Functioneren commissies uit de RvT (indien aanwezig)
  7. Besluitvorming binnen RvT
  8. Ondersteuning van RvT
  9. Aanvullende normen Code Goed Toezicht

De vragen zijn gebaseerd op de nieuwe Code Goed Toezicht van de VTOI/NVTK uit december 2020, op de Toolkit Toezicht Onderwijs van het Nationaal Register en op het landelijk onderzoek van Blokdijk en prof. Goodijk naar het functioneren van Raden van Toezicht in het onderwijs. Deze evaluatietool is geschikt voor alle vormen van intern toezicht.

Het invullen van deze online zelfevaluatie gebeurt anoniem en vergt 15 minuten. De uitkomsten worden door PEP Onderwijsadvies geanalyseerd en verwerkt tot een korte en overzichtelijke rapportage in de vorm van een PowerPoint presentatie. Indien gewenst worden de uitkomsten in een online videogesprek met de voorzitter van de RvT toegelicht.

Aan de hand van de rapportage kan de RvT met elkaar in gesprek gaan. Wat gaat goed en wat kan of moet beter? Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten? Welke verbeter- en scholingsafspraken gaan we maken? Dit gesprek leidt op een logische en natuurlijke wijze tot een eigen plan van aanpak voor de komende tijd. 

Kosten: € 1.250 excl. BTW (incl. online toelichting van rapportage) 

Download hier folder (klik op afbeelding):

 

© 2017 - 2024 PEP Onderwijsadvies | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel