I N C O M P A N Y  C U R S U S 

(G)MR en financieel beleid


Uw (G)MR ontvangt jaarlijks een begroting en een jaarverslag. In de begroting worden de plannen van de school of scholen financieel onderbouwd en de kosten begroot. In het jaarverslag legt de bestuurder niet alleen verantwoording af over het gevoerde beleid maar kijkt in de continuïteitsparagraaf ook naar de toekomst. Uw directeur of bestuurder wil hierover graag met u praten maar dan moet u wel financiële cijfers kunnen doorgronden. Dat valt voor veel (G)MR-leden niet mee. Met deze cursus krijgt u meer grip op de financiële cijfers en weet u wat uw bevoegdheden zijn. Hierdoor wordt het gemakkelijker om met uw directeur of directeur de begroting en het jaarverslag te bespreken en een gemotiveerd advies uit te brengen.

In deze cursus gaan we ook in op de nieuwe budgetten voor werkdrukvermindering, NPO en starters en schoolleiders.  

De cursus bestaat uit 2 avonden: de 1e avond gaat over het financieel beleid en de planning & control cyclus van uw organiatie met de daarbij behorende begroting en jaarverslag en de 2e avond over de bevoegdheden en de rol van de (G)MR hierbij. De 1e avond wordt verzorgd door oud controller Andre van Oort. Hij weet als geen ander moeilijke financiële materie te vertalen in een helder verhaal. Daarbij legt hij altijd verbinding tussen de cijfers en het eigen beleid van de school en de organisatie zodat het voor iedereen herkenbaar wordt. De 2e avond wordt verzorgd door Clemens Geenen.  

Na afloop van de cursus: 

  • Kent u de belangrijkste financiële begrippen
  • Weet u wat de bevoegdheden van de (G)MR zijn
  • Kunt u de begroting en het jaarverslag beter lezen
  • Kunt u de juiste vragen hierover stellen
  • Heeft u meer inzicht in het financiële proces

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is geschikt voor een MR of een GMR in het PO of VO die zijn kennis van het financieel beleid wil opfrissen of verdiepen. De cursus is toegankelijk voor iedereen van elk opleidingsniveau.

Download hier folder (klik op afbeelding):

© 2017 - 2024 PEP Onderwijsadvies | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel