I N F O R M A T I E B E V E I L I G IN G  &  P R I V A C Y

 

Op zoek naar een praktisch AVG-dashboard dat toegankelijk is voor al uw medewerkers? 


Heutink ICT heeft samen met PEP Onderwijsadvies een praktisch AVG-dashboard voor scholen gemaakt. Dit dashboard biedt u de volgende voordelen:

  1. Het dashboard sluit aan op de 25 normen voor privacy van het nieuwe Normenkader IBP 2023 en voldoet op alle punten aan de eisen van de AVG.
  2. In het dashboard zit een verwerkingsregister met de gegevens van alle verwerkersovereenkomsten die u (nodig) heeft. Dat bespaart u veel tijd (en ergernis). 
  3. Voor datalekken en verzoeken om inzage of verwijdering van persoonsgegevens zijn er geautomatiseerde procedures. Een school hoeft maar één keer gegevens in te voeren waarna deze gegevens automatisch in een register worden opgeslagen. Hierdoor kan een school (of beheerder) gemakkelijk acties in gang zetten en de voortgang van afhandeling volgen.
  4. Het dashboard is praktisch opgezet zodat medewerkers snel de informatie vinden die zij nodig hebben. ‘Overtollige ballast’ is achterwege gelaten waardoor AVG voor scholen geen waterhoofd wordt.
  5. Het dashboard is gekoppeld aan de Sharepoint-omgeving (SchoolIntranet) van Heutink ICT. Veel scholen werken al in deze omgeving waardoor het dashboard voor alle medewerkers heel laagdrempelig is.

Heutink ICT zorgt voor de technische inrichting van het dashboard. De inhoudelijke inrichting doet Heutink ICT echter niet. PEP Onderwijsadvies kan u hierbij helpen.

Het is belangrijk dat het dashboard en het verwerkingsregister actueel blijven. De ervaring leert namelijk dat gemiddeld 80% van alle verwerkersovereenkomsten binnen 2 jaar wijzigt. Ook bij het actueel houden kan PEP Onderwijsadvies u helpen. 

Hieronder staan enkele schoolbesturen die onlangs voor het AVG-dashboard van Heutink ICT hebben gekozen of hiernaar zijn overgestapt:

      

 

 Heeft u ook interesse neem dan contact op met Clemens Geenen.

© 2017 - 2024 PEP Onderwijsadvies | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel